1 kg mørk 70% chokolade fra Elmelund

300,00 kr.
Varenummer: 070158

 Mørk chokolade fra elmelund indholder 70 % kakao. 

Chokolade kommer i knapper dette letter smeltning, og behøves ikke at hakkes fint. Den er god til ganache, is, kager og andre desserter.

Knapper af kraftig mørk chokolade med frugtige noter og uden bitterhed. Denne chokolade er desuden en del af Single Origin serien.

Temperering:

Smelt 2/3 af chokoladen i enten mikroovn eller vandbad til 45 °C. Hak den sidste 1/3 i små stykker og rør sammen med den smeltede 2/3 til temperaturen er bragt ned til en arbejdstemperatur på cirka 30°C. Denne temperatur kan vedligeholdes ved forsigtig opvarmning af chokoladen.


Område: Cusco

Bønne: Chuncho (Trinitario)

"Kakaoens Mekka"

Perus varme og fugtige klima er ideelt til dyrkning af kakao i fineste kvalitet og peruvianerne er i verdenseliten, når det kommer til dyrkningen. De peruvianske kakaofarmere er gået sammen i kooperativer omkring økologisk og bæredygtig kakaodyrkning. Farmerne her er specialister og uddanner sig løbende i planteavl, fermentering, tørring og kvalitetskontrol. Leverandøraftaler sikrer kooperativerne gode arbejdsvilkår og fair priser samt programmer med skolepligt for børn og projekter der støtter kvinder. De økologiske kakaobønner Chuncho, som bliver brugt til at producere denne chokolade, stammer fra Cusco-regionen, som var centrum for Inkariget. Peruvianerne krydspoder kakaoplanter for at forfine smagen og for at kakaoplanten opnår bedre forsvar mod sygdomme. Chuncho er en variation af Trinitario-kakaobønner. Den eksklusive kakaovariant kombineret med den lokale ekspertise indenfor fermentering resulterer i en utrolig velkomponeret chokolade med en frugtig undertone.

Temperering:

Smelt 2/3 af chokoladen i enten mikroovn eller vandbad til 50 °C. Hak den sidste 1/3 i små stykker og rør sammen med den smeltede 2/3 til temperaturen er bragt ned til en arbejds temperatur på cirka 32°C. Denne temperatur kan vedligeholdes ved forsigtig opvarmning af chokoladen.

 


 1
+
Tilføj til kurv