1 kg mørk 80 % chokolade fra Elmelund (holdbarhed 30-4-21)

100,00 kr.
Varenummer: 070196

Mørk chokolade fra elmelund indholder 80% kakao. 

Chokolade kommer i knapper dette letter smeltning, og behøves ikke at hakkes fint. Den er god til ganache, is, kager og andre desserter.

Knapper af kraftig mørk chokolade med noter af citrus og nødder samt aroma af roser og jasmin. Denne chokolade er desuden en del af Single Origin serien.

Temperering:

Smelt 2/3 af chokoladen i enten mikroovn eller vandbad til 55 °C. Hak den sidste 1/3 i små stykker og rør sammen med den smeltede 2/3 til temperaturen er bragt ned på en arbejds temperatur på cirka 32°C. Denne temperatur kan vedligeholdes ved forsigtig opvarmning af chokoladen.


 Område: Rio Bamba

Bønne: Nacional (Forastero)

"Ækvator"

Ecuador ligger i Sydamerika inden for det smalle bælte omkring ækvator, hvor det er muligt at dyrke kakao. Ecuador er præget af dramatisk geografi med lavland, Andesbjergene, vulkaner og Amazonas og en dramatisk historie med invasion af først inkaerne og siden de spanske ”conquistadores”. Ved at købe denne chokolade støtter du mange små familiedrevne kakaofarme i Ecuador. Farmerne er gået sammen i kooperativer, som sikrer videndeling, uddannelse og giver farmerne en sikkerhed for at kunne sælge deres kakaobønner til en fair pris. Ecuador har kakaotræer med gyldne frugter. Kakaobønnen Nacional findes nemlig kun i Ecuador og er landets stolthed. Denne chokolade er desuden helt unik, da den ikke er tilsat kakaosmør. Kakaosmør udelades, så kakaobønnens frugt- og blomsteragtige smag for alvor bringes frem og forfines. Bønnen har noter af citrus og nødder samt en blomster rig aroma af roser og jasmin. Her har du en chokolade, som er højt eftertragtet af professionelle Chocolatiers overalt i verden.


1
+
Tilføj til kurv